zondag 23 september 2012

Een rit naar de DDR met Dorro Trans&Trading.

Alweer een ritverslagje dit keer,maar wel een mooie.Op het kaartje kun je zien waar de rit ditmaal heen ging.
Het voormalige DDR,een plek waar ik nog nooit geweest was,buiten Berlijn om dan,maar in deze prachtige
omgeving nooit.Het was woensdag 19 september om 11.30 uur dat mijn goede vriend Ronald mij belde of ik zin had in een ritje DDR.Na overleg met mijn vriendin was de keuze snel gemaakt en na de tijd en plaats te hebben afgesproken werd het tijd om eens wat spullen bij elkaar te grijpen die mee moesten.Om goed 13.00 uur reden we naar de opstapplaats,die was makelijk te vinden,namelijk de plaatselijke bandenboer.De  super space cab moet van nieuw schoeisel worden voorzien.Toen de pitsstop eenmaal klaar was kon de reis beginnen.Een schitterende rit waarin we veel hebben gezien en ontzettend veel hebben gelachen.
Ronald bedankt maar weer voor deze rit en tot een volgende rit.

Om het bovenstaande kaartje zie je hoe de rit was,lossen in Lebbin,iets boven Neubranderburg en terugladen in Wittstock voor Dieren.Een rit waarin er een groot deel  over binnenwegen werd gereden.Zo zie je wel wat van het voormalig DDR

En zo ziet het er in de DDR uit op een mooie donderdagmorgen.Het mooie aan deze foto is dat de zonnestralen mooi door de bomen komen.Na een fijne nachtrust ging om 07.00 uur de rotwekker,maar na een bak koffie was ik weer helemaal up to date en verden de 410 paarden eens wakker gemaakt om de rit voort te zetten.Het was de bedoeling om rond 09.30 uur te lossen in Lebbin.
Hier een foto van een wegwijzer in de DDR.Het valt op dat er veel plaatsnamen eindigen op OW.Ik denk dat dit nog uit de communistische tijd is.Zonder het bord zou je niet zeggen dat je in de DDR rondrijd.Ik kan wel zeggen dat ik vrij veel met mijn cameratje in de hand heb gezeten,echt mooi hier.

Hier rijden we op de Road to Nowhere,nee grapje dit was de weg naar het losadres.Je kunt zien dat dit mooi breed is ,maar het mooie is hoe de weg glooid met het landschap.Ook de mooie lange rechte weg was voor mij een reden om wat foto,s te maken,en zeg nou zelf dit is toch prachtig.We zeggen altijd dat we een slecht leven hebben als chauffeur,echt wel.
Op het losadres heb ik deze foto gemaakt.In Lebbin zijn ze met een solar park aan het bouwen,zoals in heel Duitsland overigens.Aangezien eer 2 Poolse-em 1 litouwse chauffeurs voor ons stonden zat er niets anders op dan wachten.En wat doe je dam,je gaat foto,s maken en aangezien er een zandbult naast de auto lag gaf mij dat mooi de gelgenheid om op de zandbult een wat te klikken met mijn camera.En dat gaf onder andere het bovenstaande resultaat.
Een mooie samenwerking tussen shovel en kraan,de een haalt de betonnen wegdekplaten eruit en de ander brengt ze weg.Alleen jammer dat dit eigenlijk de weg naar de uitgang was.Gelukkig was er nog een ander paadje waarover we de uitgang konden bereiken.Zo zie je maar weer communiceren is heel belangrijk.
Op de bovenstaande foto krijg je een beetje idee hoe groot zo'n solarveld is.Mooi is te zien dat al die stalen palen al in de grond zijn geramt.Hierop komen dan de solar panelen die wij kwamen brengen.Het merendeel van de mensen die hier werken in overigens Hongaars,toch weer een beetje jammer dan maar ze waren erg vriendelijk.
Hier even een fototje gemaakt tijdens het lossen.Dit gebeurd met een soort bobcatje.De Bobcatchauffeur(ik noem hem de "BoB") kon goed overweg met het apparaatje en we waren in een mum van tijd weer leeg.
De man naast de BoB is de kapitein van de Super space cab en houdt alles scherp in de gaten.
En na het lossen de boel weer dichtmaken en opweg naar de uitgang.Aan gezien je niet de weg kon volgen moest er even gedraaid worden en dat deed nogal wat stof opwaaien zoals te zien is op de foto.Wel leuk om te zien overigens.
Op de bovenstaande foto is te zien wat er aan solar panelen al gebracht is.Waar de gele bobcatjes rijden moesten wij lossen.Er staat wel voor een kapitaal aan panelen.En zo reden we verder naar de uitgang op weg naar het laadadres,ruim anderahalf uur rijden .Een mooi gezicht om eens te lossen in een oude steengroeve,je komt er niet zo vaak.
Deze bovenstaande foto heb ik gemaakt op weg naar het laadadres.Het is in de buurt van Neubranderburg.Het is zo te zien een oud ortodox kerkje uit de tijd van de Muur.In de DDR staan nog veel van dit soort gebouwen uit de communistische tijd.Ook veel huizen van hooggeplaatste communisten vind je er ook nog best wel veel eigenlijk,maar ook de kleine huisjes waar men vroeger woonde.Erg mooi om dat allemaal eens van dichtbij te zien,en het is een stuk geschiedenis.

Een bushokje,mooi om te zien.Erg ruim en ziet er netjes uit.Ook voor de bus is er voldoende ruimte om de mensen in en uit te laten stappen omdat hij van de weg af staat.In Nederland zou zo'n bushokje allang zijn beklad en/of vernield zijn.
Raad eens waar we zijn?Als ik je zou zeggen dat dit Zuid Duitsland zou zijn  zouden de meeste mensen mij ook geloven.Maar niets is minder waar dit is toch echt de DDR.Een schitterend gezicht zo door die bomen en een strak rechte weg.Je moet op sommige stukken geen spoorwegovergang tegen komen,als je daar over heenrijdt rammelen de vullingen uit je smoel,echt waar.
Typisch DDR,een Trabant met een twwetakt motortje,nu nog een Ifa vrachtwagen en het plaatje is helemaal compleet.Die Ifa zijn we 's morgens al tegengekomen maar helaas heb ik daar geen foto van kunnen maken,echt balen.
Hier zijn ook veel landbouwbedrijven,zoals deze die zijn land aan het omploegen is.Door der droogte is het een mooi gezicht om te zien hoe de tractor een stofspoor achterlaat,de meeste landbouwbedrijven hebben tegenwoordig wel modernere machines,heel af en toe zie je nog echt ouderweste machines op een erf staat maar het wordt steeds minder.

Deze foto is gemaakt op de 24 richting Hamburg.Deze EIKEL probeerde om ons over de vluchtstrook in te halen omdat we ook ingehaald werden door een vrachtwagen.Door goed opletten van de kapitein en iets naar rechts te sturen werd dat voorkomen.Je zal het maar niet zien,jeschrikt je toch het apelazerus.
Vervolgens dacht de man even leuk te zijn om ons toch maar links in te halen en voor ons maar eens flink de ankers uit te gooien en vervolgens met 70a 75 km/u voor ons te blijven hangen.Zodra onze richtingaanwijzer aanging naar links en we erbijna voorbij waren gaf deze dwaas weer gas.RIJBEWIJS afpakken en nooit meer teruggeven.

Vrijdag morgen 21 september.Lokatie de B213.De reden van dit kussen waren de voorgangers die het gaspedaal niet konden vinden,en daar wordt je moe van.Lekker met een gangetje van 60 doortokkelen en denken dat er dan niets aan de hand is op een weg waar je 80 mag.

Deze foto is stiekem gemaakt op het laadadres.Een geinig apparaatje,maar dat was het enige geinige  aan dat adres in Bocholt.We stonden daar rond 13.15 uur en reden om 17.15 uur al weer weg.Je wordt er als een hond behandeld,maar ja dat waren we even vergeten .In de DDR zijn de mensen wel vriendelijk en behulpzaam.
Nadat we hadden geladen werd ik gedropt in Aalten en was de rit helaas ten einde.
Tot de volgende keer en bedankt Ronald.




Groeten Werner