zaterdag 24 maart 2012

Daf XF 105

Op zondagmorgen wil ik wel eens mijn fiets pakken en een rondje fietsen.En natuurlijk gaat mijn camera ook mee,zo ook op 28 augustus 2011.Mijn eerste Daf Xf 105.460 super space cab in de kleuren van Hsf Logistics.Na de overname van Van Donkelraar uit Ruurlo door Hsf logistics is wordt dit de nieuwe kleur,WIT. De pinguin op de opleggers blijven er wel opstaan watik ervan begrepen heb.Alleen de naam en de kleuren zijn veranderd zoals op de BZ-DT-77 te zien is.Jammer want Donkelaar was toch wel een bedrijf met mooie auto,s mt mooie apartere kleueren.

Ook ga ik vaak naar een truckshow,want daar vindt je weer vrachtwagens die je niet zoveel tegenkomt in de Achterhoek.De BR-TV-92 van Tim Goderie uit Winkel is daar geen uitzondering van.Het is een van de eerste Xf's met een super space cab zonder skylights wat wel weer een bijzonder aanblik geeft.Bij mijn weten heeft Mooy Logistics uit Waddinxveen ze ook zonder skylights.De trekker is uitgevoerd met een sleep-as,waardoor deze ook ingezet kan worden in Scandinavië(voooal 's winters.)Verder heeft de trekker een beetje Deense stijl,zwarte grille,de bumper in 2 kleuren en de wielen meegespoten met de kleur op de cabine.Kortom een mooie werkauto.


We kenne Theo hoitink allemaal wel van die dikke Scania's met neus en de rode kler met koeloplegger.Deze Daf Xf 105.410 space cab rijdt in de kleuren van Dusseldorp eveneens uit Lichtenvoorde.Theo rijdt voor Dusseldorp als charter en heeft dus de BX-PJ-83 in de kleur van de opdrachtgever meegekregen.Ik heb deze Daf gefotografeerd op 2 januari 2012 en heeft er weer een ritje opzitten,waarschijnlijk de eerste van het jaar.

Net voor de kerst eens even op de koffie geweest bij mijn vriendin ze werkt bij Rabelink logistics.Toen gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze Daf Xf 105.410 space cab op de foto te zetten.De chauffeur is een oud collega van mij waar ik fijn mee heb samengewerkt,heeeeeeeeeeeeeel vroeger.De trekker is uitgevoerd als megetrekker,te zien aan de kleine wielen op de assen.Ook het merk Daf is iets van de laatste jaren Bij Rabelink Logistics,ze reden en rijden veel met Renault en daarvoor was Scania het merk.In een later bericht meer over de vrachtwagens die bij Rabelink rijden.


Op Nog Harder 2010 te Lopik heb ik deze Xf 105 met 510 pk op de foto gezet.Hij valt op door zijn donker groene metallic lak,de alcoa's en de lampen die er op zijn gemonteerd.

Be eigenaar MV transport uit oud Alblas rijdt voornamelijk zeecontainers en is dus vaak te bewonderen in het havengebied van Rotterdam.Ook een mooi detail zijn de breedtelampjes op de sideskirts.Een prachtige auto om je werk mee te doen.

Ook plaats ik foto's op anders site's zoals Transportfotos.nl.Deze vrachtwagen wordt bestuurd door een van de leden van die site.Het leuke is dat we elkaar niet kende en nooit gezien hadden,maar ik wist welke auto hij reed en hij informeerde wie hem op 11 januari 2012 tussen Doetinchem en Wehl op de foto had gezet.Ik heb hem de foto's toegestuurd,want als iemand er omvraagt doe ik dat.

Hij rijdt hier met een Xf 105.410 met een space cab voor Dekker Transport uit Waarland.

Het is leuk om elkaar zo te leren kennen.

Op 4 januari heb ik deze hagelnieuwe Daf xf 105.460 super space cab op de foto gezet bij Cosmo trucks in Doetinchem.De gelukkige eigenaar is Kamps de wild uit Zevenaar.Op het moment dat hij hier staat moet de vrachtwagen nog verder worden afgebouwd.Kamps de wild bouwt en vervoerd landbouwmachines,en deze Daf is daar denk uitemate geschikt voor.


Groeten Werner.













woensdag 21 maart 2012

Zomaar wat foto's

Deze keer even van alles door elkaar.De bovenste foto heb ik gemaakt in Den Helder,12 maart 2011 om precies te zijn.Op de foto staat een Mercedes Econic.Een aparte verschijning,zeker met oplegger.De Econic wordt vaak uitgevoerd als huisvuilauto,maar ook een prima vrachtwagen voor winkeldistributie.De cabine is toegankelijk aan de rechterkant door middel van "busdeuren"en heeft verder een hele lage instap.Ik weet niet of Simon Loos meer Econics in het wagenpark heeft.


Een dikka Man Tgx 26.480 met een xxl cabine.De eigenaar van deze Man is San van den Bosch uit Pijnacker.Achter de truck hangt een Nooteboom oplegger.De foto is gemaakt op 3 oktober 2010 bij de Mack &zwaartransportdag te Utrecht,waar hij tussen de kranen staat opgesteld.

Bruut geweld in Doetinchem.Op 6 december 2011 staat deze dikke Volvo Fh 16.700 Globetrotter met kenteken BZ-DX-80 op de parking bij de plaatselijke Volvo Dealer.De eigenaar is Meijnen transport eveneens uit Doetinchem.De Auto is ook rijkelijk voorzien van veel lampen,maar de metallic lak maakt het een hele stoere auto,die een mooi geheel vormt met de witte koeler die er achter hangt.De Vorige auto van Meijnen staat ook op dit blog,maar was helemaal wit.

Jan van den Berg uit Delft is een dagelijkse verschijning in Doetinchem.Zo ook deze Daf 95 xf 380 met een comfort cab.Daf heeft dit dak in haar optielijst opgenomen,maar het space cab dak is standaard op een Xf.Omdat je deze Dafs niet zo heel veel ziet vond ik het en mooi moment om deze een op de gevoelige plaat te gaan zetten.Van de chauffeur kreeg ik nog een heel leuk boekje over het 100 jarige bestaan van Jan van den Berg,erg leuk om te lezen.

Op de vrijdag voor de kerst 2011 maar eens bij de wasstraat in Doetinchem wezen kijken.Omdat ik veel fiets een mooie plek om eens wat schone auto's te fotograferen.De Scania R 420 highline met kenteken BV-XG-59 komt zojuist ui de wasstraat gereden en is weer mooi schoon.De eigenaar is Huskens uit het Limburgse Grathem.De chauffeur vond het erg leuk dat ik "zijn "vrachtwagen op de foto zette,en na een gesprek met de "hagenees" kwamen we erachter dat we dezelfde hobby hebben,namelijk vrachtwagens fotograferen. Na een leuk gesprek met de chauffeur ging deze naar huis,richting Den Haag.

Hema vrachtwagens zijn in Doetinchem geen bijzonderheid,maar wel deze trekker oplegger.


In Doetinchem zit een Hema bakkerij,waar het zo rond een uur of 9 vaak druk is met vrachtwagens die terug komen van hun eerste rit.Het mooie vind ik aan deze auto's van de bakkerij is dat je dat niet zien kunt door de verschillende artikelen die ze op de laadbak hebben staan.De BZ-JG-87 is overigens de eerst trekker oplegger die in Doetinchem rijdt,de rest zijn allemaal bakwagens,en allemaal Scania.

Als laatse deze prachtige bloemenauto van Hank IJsseldijk uit Apeldoorn.De BX-LF-88 is het 2e type R-serie van Scania.De R 400 met topline cabine heeft een bakopbouw van Theo mulders uit Rijnsburg.Deze carroseriebouwer is gespecialiseerd in het bouwen van bakken voor bloementransport.De mooie kleur en vele assecoires maken het een schitterende auto.En hij is bijna elke Dinsdag en Zaterdag te bewonderen in Doetinchem op de markt.






groeten Werner

dinsdag 20 maart 2012

Het groen van Hoek transport uit Woerden.

Als ik er opuit ga met mijn camera,weet ik niet wat ik voor de lens krijg.Zo ook met de firma Hoek uit Woerden.Tijdens mijn fietstochtjes heb ik er vele voor de lens kunnen krijgen,silstaand en rijdend.Zo ook deze.
De Bl-XT-86,gefotgrafeerd langs de A 18 richting Varsseveld.Deze FH 12.420 met globetrotter is op weg naar een transportbedrijf in Doetinchem,waar het bijna een trefpunt is voor Hoek vrachtwagens.

Een combi zoals het bedoeld is.De BN-LJ-85 is hier op weg naar Rotterdam om daar de containers te wisselen,na dat ze zijn gelost in Doetinchem.Ook dit is een Fh 12.420 globetrotter.

Volvo is het merk van Hoek.

In Doetinchem is het zoals ik schreef een trefpunt voor Hoek vrachtwagens.Hier staat een Fh 12.420,die net de aanhanger heeft afgekoppeld.De chauffeur was zo vriendelijk(allemaal trouwens)om even te blijven staan voor de foto.Als ik fotografeer dan wil ik de chauffeurs niet lastig vallen met de vraag om de auto even op een mooie plaats neer te zetten,dus daarom is deze foto zo gemaakt dat de aanhanger nog net te zien is.


Nog zo'n foto die gemaakt is op de losplaats in Doetinchem.De Fh 400 globetrotter heeft zojuist de achterste container gelost en de trailer weer compleet gemaakt door het voorste deel met het achterste deel te koppelen.Daarna worden de voorste assen weer opgetrokken en is het weer een "gewone " trailer.


De BV-PX-18 onderweg.Ik maak de laatste tijd veel foto's langs de A 18,en dan ziet het er zo uit.Ook deze Fh 400 globetrotter is onderweg naar Doetinchem,waar hij zal gaan om koppelen,en ik deze volvo een half uur later weer richting Rotterdam zag gaan.


Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste Volvo's van Hoek.De wielen netjes afgewerkt met wieldeksels,gele lampen in de koplampunit,en dat maakt het net even iets meer af.De chauffeur is een erg vriendelijke man,waar ik verschillende keren heb gesproken,en zo ook meer weet over Hoek.


Nu zult u denken,Hè Hoek heeft toch groene volvo's.Ja dat klopt,behalve deze dan,deze staat in een iets neutralere kleur dan de anderen auto's.De kleur groen heeft eigenlijk te maken met de rederij waar Hoek voor reed.De kleur van de volvo is volgens mij een demo kleur,heeft een 460 pk motor onder de kap en is uitgevoerd met een globetrotterdak.



groeten Werner

zondag 18 maart 2012

Een middagje in de Waalhaven.

Na lang geen foto's meer gemaakt en geplaatst te hebben mijn hobby en passie weer hervat,en dat resulteerde in o.a deze foto's.
De BS-VR-12,een Scania r 480 topline,een nette auto zonder veel toeters en bellen.Eigenaar P.matthijssen uit Rotterdam.



Dit vind ik nog steeds een van de mooiste XF 105's die er rondrijden.De "Red Pearl" met kenteken BT-HJ-02 is van een hele goede kennis van mij,ik heb er eerder al eens wat foto's van geplaats.Het blijft echt een mooie verschijning.


Gewoon een echte werkauto.Deze Renault Premium van Kees van Herk blijft een nette verschijning.De BP-GS-14 rijdt hier met een leeg chassis,en gaat zo weer een container in ontvangst nemen.



Hieronder een vrij nieuwe en zeker nette Volvo fh met "slechts" 540 paarden onder de kap.



De chauffeur van de BZ-GT-90 was erg benieuw of het een goede foto was.De eigenaar is Overdevest uit Nootdorp.




Met name in het containertransport rijden veel LZV's rond.Zo ook de BT-ZF-66 van J.G. Verweij uit Waardenburg.



Het blijft een prachtig gezicht al die wielen,samen met de Daf xf 105.510 super space cab is dit een prachtig span.




Natuurlijk mag Hebra niet ontbreken in een fotoserie gemaakt in de haven.De prachtige metallic groene kleur is een echte herkenning.De Daf is uit gevoerd als super space cab en heeft 460 pk tot zijn beschikking.Ook weer een genot om naar te kijken.




Als we het over combi's hebben,dan is dit er een zoals hij bedoeld is.7 assen,een dikke scania met een 480pk sterke motor.De cabine is uitgevoerd als highline en de eij=genaar is H.ooms uit Nieuwerker a/d IJsselOok op deze strakke auro geen toeters en bellen en dat maakt de auto een mooi geheel.




En als laatste een foto van een dikke V8.De scania 164L480 topline met kenteken BT-HD-72 rijdt met een mooi chassis,waarmee de containers zijdelinks kunnen worden afgezet.



De eigenaar Gevezet uit Schiedam heeft er meer in het wagenpark.Toch blijft het een aparte verschijning,maar wel een mooie.


Groeten Werner.