zondag 25 november 2012

De mooiste foto's van 2012.Nr 40 t/m 31

Zo aan het eind van het jaar dan verschijnen de lijstjes weer.
Denk maar aan de top 2000,de top 100 van het afgelopen jaar enzovoort.
Nu leek het mij wel leuk om eens een lijst aan het eind van het jaar te maken met de mooiste foto's van het afgelopen jaar.
In de lijst zullen ongetwijfeld foto's staan die al eerder zijn langsgekomen maar ook nieuwe foto's.
De reden voor de foto kan heel erg verschillend zijn.
Veel lees en kijkplezier zo aan het eind van het jaar.
 
NR.31
 Bij de plaatselijke Mercedes dealer heb ik deze bulktanker op de foto gezet.
Deze Actros 1836 vind ik persoonlijk een hele mooie werkauto.
Ik weet niet of de Mercedes voor onderhoud in de garage was of dat de bulktanker een servicebeurt nodig had.Het is namelijk zo dat Wensink ook onderhoud verricht voor Welgro.
Voor mij een auto die zeker in de lijst hoort en wel op nr.31.
 
 NR.32 
 
Tijdens de uittocht van het Truckstarfestival viel deze Man van Ddk Transport uit Aardenburg mij op.Deze Tgx 18.440 xlx trekt vooral mijn aandacht door de strak witte kleur en de eenheid op de auto.Ook op de foto geen auto's,alleen maar de witte Man.Een erg mooi plaatje en dat op nr.32.
 
NR.33
Jeugdsentiment,zo kan ik deze Volvo F 12 globetrotter wel noemen.
Mensen die mij goed kennen weten dat ik geen Volvo-fan ben,maar uitzonderingen zijn er altijd,zeker als het gaat om jeugdherinneringen.Als kind heb ik eens een F12 mee mogen rijden en dat was voor mij een geweldige belevenis,en vandaar dat deze Volvo op nr.33 staat.
 
NR.34 
Omdat ik persoonlijk van strakke werkauto's houdt staat deze Scania R 440 topline ook in de lijst.
Maters in Huissen heeft daar de perfecte auto's voor in het wagenpark.
Tijdens een van mijn rondjes door de City,en met name over de industrieparken stond deze mooie Zweed te wachten om door mij op de foto gezet te worden.De chauffeur wachtte even met uitstappen tot ik klaar was met foto's maken.Vandaar deze foto op nr.34.
 
NR.35
 Op de foto de BN-SV-24 van Meijering uit Lienden.
Ik had deze auto al eens rijdend op de foto gezet maar nu had ik de kans op deze eens goed op de foto te zetten.De Scania V8 valt vooral op door de rode met gele kleur.De blauwe container die hier geladen wordt bij de diervoederfabriek breekt eigenlijk het kleurenschema,en daarom deze Scania 164L480 topline op de 35e plaats.
 
 NR.36
Tijdens een van mijn fototripjes langs de N15 bij Hellevoetsluis heb ik deze Mercedes Actros 1841 megaspace mogen fotograferen.
Ik vind dit een prachtige foto,niet zo zeer om de vrachtwagen,maar de verschillende kleuren geven een mooie aftekening van de auto van Van der Most uit Rotterdam,en daarom deze Actros op plaats 36.
 
NR.37
 Een zeer nette Daf gefotografeerd op een koude morgen in Januari.Dik aangekleed ging ik op pad om foto,s te maken.Eenmaal langs de A18 werd ik toch wel vrolijk en kreeg ik het wel warm toen deze Xf 95.530 super space cab langs kwam.Een prachtige Daf met een 530 pk motor en die heb ik niet veel in mijn ruim 12.000 tellende fotocollectie.En zo maakte deze foto mijn dag weer goed.Vandaar nr.37.
 
 NR.38
Alweer een Volvo,klopt ditmaal een F7,de voorganger van de FL serie.
Deze type auto heeft voor mij ook een hoge sentimentele waarde.Tijdens mijn stage bij een op-en overslagbedrijf kwam er elke dag een F7 lossen en laden.De Chauffeur kwam uit Rotterdam en had altijd alle tijd om grapjes te maken en was altijd zeer geduldig met het gestuntel van mij op de heftruck.vandaar deze foto op nr.38.
 
NR.39
De BV-PX-19 van de firma Hoek uit Woerden.
Tijdens een fietstochtje zag ik deze staan,en dan wordt het voor mij tijd om daar mijn camera eens ter hand te nemen.
De chauffeur was hier zijn auto even aan het wassen,je moet toch wat als je moet wachten tot de container is gelost.Na eel gezellig praatje met de kapitein van de Fh 400 snel wat foto's gemaakt.
De reden voor plaats 39 is de kleurstelling van de auto. 
 
 NR.40
De Man van een plaatselijk bouwbedrijf.Doordat de auto lekker smerig is geeft het de Man tgs 26.400 een stoer uiterlijk.Op de auto staat een 20 voets container om op de bouwplaats materiaal in te kunnen opbergen.De kraan achterop de auto kan de container op eigen kracht op de desgewenste plek neerzetten.Door de eenvoud vind ik dit een prachtige auto.
 
 
 
 

groeten Werner